Nieuws

Peka. Specialist in aardappelproducten

Op zoek naar heerlijke aardappelproducten voor je klanten? Kies voor Peka bij Steen Food Masters. Peka is al sinds 1970 gespecialiseerd in het verwerken van aardappelen tot twee halffabricaten: koelverse kort houdbare producten en koelverse lang houdbare producten. Hiermee heeft het familiebedrijf een nieuw marktsegment ontwikkeld: de vers gekookte en vervolgens gekoelde aardappelen. Hun grootste troef? De uitstekende kwaliteit van de producten en de flexibiliteit om in te spelen op de wensen van zowel foodservice als retail.


Van aardappel tot een vers, gemakkelijk en lekker gerecht.

Het geheim van Peka is de Hansa-aardappel. Meer dan honderd telers planten speciaal voor hen deze aardappelsoort zodat ze hun klanten een continue kwaliteit kunnen aanbieden. Van begin juli tot eind oktober worden de Hansa-aardappelen geoogst. Om de productie het volledige jaar door te garanderen, worden de producten vanaf september ook opgeslagen in eigen gekoelde opslagloodsen.

Bij binnenkomst controleren de gedreven medewerkers de kwaliteit van de aardappelen. Daarna worden ze zorgvuldig gewassen, op grootte gesorteerd en passeren ze langs de stoomschillers. Indien nodig worden de aardappelen gesneden om nadien voorgekookt en verwerkt te worden tot het gewenste eindproduct. De langer houdbare producten worden vervolgens vacuüm verpakt en gepasteuriseerd. Ten slotte worden alle productieruns ook nauwkeurig gecontroleerd in het laboratorium.

Dit perfect afgestemde productieproces en de slimme logistiek maken het mogelijk dat leveringen met behoud van smaak en voedingswaarden snel en efficiënt bij jou terechtkomen. Naast de zorg voor hun bestaande producten zoekt Peka voortdurend naar productverbeteringen en nieuwe producten. Zo willen ze hun grenzen verleggen en de klant nog beter van dienst zijn.


Peka bij Steen Food Masters. Ideaal voor foodservice.

Basisproducten of specialiteiten, lang of kort houdbare producten, verpakkingen van 200g tot 4kg, Peka heeft het allemaal. Dit uitgebreide gamma voor foodservice vind je terug in ons assortiment.

Peka belooft de foodservice een ruim aanbod aan professionele producten die op de lokale markt afgestemd zijn en waarbij de focus ligt op het behoud van smaak, een snelle bereiding en gebruiksgemak. Je kan kiezen uit drie productsoorten: pure aardappelen zonder toevoegingen (Original), geblancheerde aardappelen (Blanchies) of voorgekookte aardappelen en aardappelspecialiteiten (Freshline).

Kies voor Peka omwille van de flexibiliteit, klantgerichtheid, leverbetrouwbaarheid en kwaliteit. Je hebt een ruime keuze gaande van specialiteiten tot snel klaar te maken of lang houdbare producten.

Ontdek het volledige assortiment van Peka in onze webshop of neem contact met ons op voor meer informatie.

TERUG NAAR OVERZICHT
Deel :

Contacteer Steen Food Masters

Stuur gerust een bericht en we zullen u zo snel mogelijk contacteren via telefoon of email.

Adressen

Fabriekweg 50
8480 Eernegem
Belgie
Ringlaan 57
8480 Ichtegem
Belgie

Contacten

Tel +32(59)27.72.98
Fax +32(59)27.52.16

Bent u al klant bij ons?

Vul uw gegevens in en log in op onze webshop

U wilt klant worden?

Bezorg ons uw gegevens en we contacteren u zo snel mogelijk

Wachtwoord opvragen

Geef u email adres op en we versturen u instructies om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.