Nieuws

Hoe versnijd je een Ganda ham?

Laat je klanten genieten van perfect gesneden ham. Het snijden van een hele Ganda Ham is niet moeilijk en begint met het op de juiste manier plaatsen van de ham in de hamhouder. Met deze stappen bereik je gegarandeerd een goed resultaat.


Versnijding van een ham op been

Alles begint met een goede voorbereiding. Leg al je materialen klaar en slijp de verschillende messen. Welke messen heb je nodig? Vaak volstaat een uitbeenmes, steakmes en voorsnijmes. Het kan ook handig zijn om een beschermingshandschoen te dragen. 


De hamklem

Om de ham makkelijk te kunnen snijden kun je gebruik maken van een Jamonera of hamklem. Zo heb je beide handen vrij om de ham te snijden. Plaats de ham in de klem. Dit doe je met de korte rechte kant naar boven, de nootzijde, en de lange zijde naar beneden.

Met het decoupeer- of uitbeenmes verwijder je het schaambeen. Bij het snijden is het belangrijk om de handen achter het mes te plaatsen en steeds weg van de handen te snijden. Een beschermingshandschoen is geen overbodige luxe.

Het zwoerd kun je wegsnijden met het steakmesje. Daarna maak je de bovenzijde vrij met het voorsnijmes. Het voorsnijmes is zeer flexibel en de uitsparingen dienen om kleven te voorkomen. Ook de voorkant van de ham kuis je verder op door het vet weg te snijden. Hoeveel snij je weg? Zoveel als nodig is om de ham te kunnen snijden. Bewaar het vet ook voor later. Verder snij je best ook niet teveel weg, de laag vet is namelijk een natuurlijke beschermlaag voor de ham en voorkomt uitdroging.


Snij de plakjes

Nu kun je beginnen met het snijden van de plakjes, doe dit op de korte rechte zijde. Maak een kleine inkeping en houd het mes 5° schuin. Daarna kun je de snede van het mes het werk laten doen, zonder te drukken. Door met het mes een lichte en langzame beweging te maken, glij je als het ware door het vlees. Tip: hou het mes altijd vlak.

Snijd dunne plakjes van ongeveer 4 - 5 cm lang met een vetrandje van 1 - 1,5 cm. Het vetrandje zorgt voor de specifieke smaak.


Hoe bewaar je de ham?

Eenmaal op het bot aangekomen, kun je de ham omkeren. Kuis de ham opnieuw mooi op indien nodig. Verwijder de buitenste vetlaag aan de zijkanten naar gelang men de ham consumeer, dit voorkomt uitdroging. Deze zijde snij je best schuin met het been mee.

Na het snijden van de ham kun je deze afdekken met het bewaarde vet. Samen met keukenfolie is het de perfect bescherming tegen uitdrogen. Bewaar de ham op een droge, donkere plaats bij kamertemperatuur.


Liever een visueel stappenplan? Bekijk dan het filmpje van Ganda Ham: https://www.youtube.com/watch?v=nOlWfli5VCY 

Wil je je klanten verwennen met heerlijke sneetjes Ganda ham? Bezoek dan zeker onze webshop: https://steenfoodmasters.be/

TERUG NAAR OVERZICHT
Deel :

Contacteer Steen Food Masters

Stuur gerust een bericht en we zullen u zo snel mogelijk contacteren via telefoon of email.

Adressen

Fabriekweg 50
8480 Eernegem
Belgie
Ringlaan 57
8480 Ichtegem
Belgie

Contacten

Tel +32(59)27.72.98
Fax +32(59)27.52.16

Bent u al klant bij ons?

Vul uw gegevens in en log in op onze webshop

U wilt klant worden?

Bezorg ons uw gegevens en we contacteren u zo snel mogelijk

Wachtwoord opvragen

Geef u email adres op en we versturen u instructies om uw wachtwoord opnieuw in te stellen.